Downloads

Uitkomsten Publieksonderzoek Hersenstichting Publieksdag

Kijk hier voor persoonlijke uitslagen en een korte uitleg van het live-onderzoek.


Nieuwsbrief september 2017

Onze 2e nieuwsbrief is uit! Er is weer een hoop gebeurd en we kunnen beginnen met het bekijken van de eerste resultaten. Dat is goed nieuws! Toch zijn we nog steeds op zoek naar nieuwe deelnemers. Benieuwd naar wat er allemaal te vertellen is? Lees dan Nieuwsbrief#2.


Brochure Terugvalpreventie

De Depressiestudie van het Universitair Medisch Centrum Groningen heeft in samenwerking met de Universiteit Utrecht en de Depressie Vereniging een informatiebrochure uitgebracht: “Terugvalpreventie Depressie”. In deze brochure zijn inzichten verzameld vanuit de landelijke publieksdag van 20 mei 2017, te Zeist.

In de brochure worden verschillende methoden genoemd voor het voorkomen van een nieuwe depressie.  Uit eerder onderzoek is gebleken dat zowel psychologische interventies (preventieve cognitieve therapie of mindfulness based cognitieve therapie) als doorslikken van antidepressiva effectief zijn in het verminderen van de kans op terugval. Uit ervaringen van mensen die depressief zijn geweest blijkt dat mensen ook baat hebben van het zich bezig te houden met zingeving, leefstijl en lotgenotencontact. Ook wordt een overzicht gegeven van de nog lopende onderzoeken naar terugvalpreventie.

Download: Brochure terugvalpreventie depressie

Problemen met downloaden? Je kunt de brochure ook aanvragen door een mailtje te sturen aan depressiestudie@umcg.nl.

 

 

Advertentie