Bijdragen aan het onderzoek

Gezocht: Behandelaren voor het Depressiestudie-team

In de Depressiestudie wordt onderzocht hoe preventieve cognitieve therapie het functioneren van de hersenen en informatieverwerking beïnvloedt en hoe dit kan bijdragen aan het voorkomen van een nieuwe depressie. Voor dit onderzoek zijn we op zoek naar BIG-geregistreerde GZ-psychologen of klinisch psychologen die graag preventieve cognitieve therapie zouden willen geven aan de onderzoeksdeelnemers en zo willen bijdragen aan de kennis over de neurocognitieve werkingsmechanismen van preventieve cognitieve therapie.

Binnen het onderzoek zullen minimaal vijftig cliënten preventieve cognitieve therapie ondergaan, in een periode van ongeveer twee jaar. Sowieso tot eind 2018 zullen wij nog deelnemers de behandeling aanbieden.

De behandelingen zullen vooral in de regio’s Noord en Oost plaatsvinden, maar ook behandelaren uit andere regio’s zijn van harte uitgenodigd om te reageren. Op korte termijn zijn we op zoek naar behandelaren in de regio’s Groningen en Zuid-Holland.

De behandeling bestaat uit acht sessies van 45 minuten. Hoeveel cliënten per therapeut behandeld zullen en kunnen worden, zal in overleg afgestemd worden. De behandeling zal door de onderzoekers vergoed worden per sessie.

Wilt u graag meer informatie? Neem contact op met Marie-José van Tol (depressiestudie@umcg.nl / 050 361 6948).

PCT

Advertentie