Bijdragen aan het onderzoek

Gezocht: Behandelaren voor het Depressiestudie-team

In de Depressiestudie wordt onderzocht hoe preventieve cognitieve therapie het functioneren van de hersenen en informatieverwerking beïnvloedt en hoe dit kan bijdragen aan het voorkomen van een nieuwe depressie. Voor dit onderzoek zijn we op zoek naar GZ-psychologen die graag preventieve cognitieve therapie zouden willen geven aan de onderzoeksdeelnemers, en zo bij willen dragen aan de kennis over de neurocognitieve werkingsmechanismen van preventieve cognitieve therapie.

Binnen het onderzoek zullen minimaal vijftig cliënten preventieve cognitieve therapie ondergaan, in een periode van ongeveer twee jaar. De behandelingen zullen vooral in de regio’s Noord en Oost plaatsvinden, maar ook behandelaren uit andere regio’s (met name rond Amsterdam en Utrecht) zijn van harte uitgenodigd om te reageren. Op korte termijn zijn we op zoek naar behandelaren in de regio’s Friesland, Drenthe, Overijssel en Noord-Holland.

De behandeling bestaat uit acht sessies van 45 minuten. Hoeveel cliënten per therapeut behandeld zullen en kunnen worden, zal in overleg afgestemd worden. De behandeling zal door de onderzoekers vergoed worden per sessie.

Wilt u graag meer informatie? Neem contact op met Marie-José van Tol en Rozemarijn van Kleef (depressiestudie@umcg.nl / 050 361 6948).

PCT

Advertenties