Opzet

Het onderzoek bestaat uit vijf verschillende fases.

Als eerste zal er een screeningsonderzoek plaatsvinden, bestaande uit een interview  over eventuele psychische klachten en het invullen van een vragenlijst over uw stemming. Wanneer u aan alle voorwaarden voor het onderzoek voldoet, wordt de voormeting gepland.

Tijdens de voormeting worden vragenlijsten over uw stemming , gedachten , ervaringen in de kindertijd en uw voorkeuren in verschillende situaties afgenomen. Een deel van de vragenlijsten vult u thuis in. Ook worden er aandachtstaken afgenomen achter de computer en vindt de MRI-sessie plaats.

Tijdens de MRI-sessie voert u een aantal opdrachten uit en meten we de ook de reacties van uw pupil, met behulp van een kleine camera, uw hartslag en huidgeleiding.

Na de voormeting zullen de mensen die door loting in de behandelgroep geplaatst zijn de preventieve cognitieve therapie starten en die binnen drie maanden afronden. De mensen die door loting in de controlegroep zijn geplaatst, hoeven in deze drie maanden niets specifieks te doen. Indien u door loting in de controlegroep bent geplaatst, kunt u er voor kiezen om later in het onderzoek, na de eerste nameting, toch de behandeling te starten. Zo kunt u toch de mogelijke voordelen van preventieve cognitieve therapie ervaren.

Na de behandeling volgt de nameting: hierin worden de vragenlijsten, computertaken en het MRI-onderzoek herhaald. Tenslotte zal er 18 maanden na de voormeting een tweede nameting volgen, bestaande uit een interview en twee vragenlijsten.

U krijgt eventuele reiskosten naar het NeuroImaging Center vergoed.

We gaan zeer zorgvuldig om met uw gegevens. Alle gegevens worden lokaal en anoniem opgeslagen en verwerkt.

Eventuele post wordt op discrete wijze verstuurd.

Meer weten over de onderzoeksmethoden? Lees dan verder.

Featured image

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s